לא ניתן לזהות את כתובת ה-dns של השרת – איך פותרים את התקלה?

Restart IT

לא ניתן לזהות את כתובת ה-dns של השרת – איך פותרים את התקלה?

שגיאת DNS היא אחת מהודעות השגיאה הנפוצות באינטרנט. אז מה זה  DNS ואיך פותרים את התקלה הזו?

מה זה DNS?

DNS-domain name system – היא המערכת שמתרגמת את כתובות האינטרנט (URLs) לכתובות IP. כשמתארים מה תפקיד ה- DNS פעמים רבות משתמשים בדימוי של ספר טלפונים, רק שבמקום לחבר בין שמות אנשים ועסקים למספרי הטלפון שלהם, ה- DNS  מחברת בין כתובות אינטרנט לכתובות ה- IP  שלהן. המידע של ה-DNS, כלומר ההתאמה בין שמות אתרי האינטרנט ל- IPs מאוחסנים בשרתים בכל העולם, שמתקשרים ביניהם.

לידיעה כללית, נוסיף שההתאמה בין כתובות ה- URL לבין כתובות ה- IP היא לא אחידה, שכן יכולות להיות מאות כתובות IP  המשויכות לכתובת אינטרנט אחת בודדת.

איך מתקנים תקלת DNS?

באופן כללי, תקלת DNS  מצביעה על כך שיש תקלה באינטרנט, שנובעת מבעיית תקשורת בין השרתים, או בחיבור האינטרנט עצמו. כשמופיעה הודעת שגיאה המצביעה על בעית DNS, יכולות להיות לזה חמש סיבות עיקריות:

  1. ספק האינטרנט
  2. בעיה בחיבור לאינטרנט / ראוטר
  3. בעיה בדפדפן
  4. המחשב בו אתם משתמשים
  5. תקיפה של תוכנה זדונית

 

איך מאבחנים מה הגורם לתקלה? אם אתם נמצאים בעבודה ויש סביבכם עוד מחשבים, תנסו לראות האם אתם מצליחים להתחבר לאתר המבוקש דרך מחשבים אחרים. במידה וכן, הבעיה היא לא בחיבור האינטרנט אלא כנראה שהיא בדפדפן או במחשב שלכם. הדרך הטובה ביותר לבדוק מה הבעיה, היא להגדיר את ה- DNS  באופן ידני.

 

לחצו על Windows+R ותכתבו ncpa.cpl לחצו על המקש מימין Local Area Connection, ואז בחרו ל- Internet Protocol Version. יופיעו שם האופציות לעדכון DNS  או IP באופן ידני, בחרו הגדרות ה-  DNS ותזינו את הכתובת של הנתב שלכם. כתובת הנתב משתנה לפי ספק האינטרנט שלכם (בזק, הוט וכדו’). לאחר עדכון הכתובת, יש להקיש ‘אישור’.

במידה וזה לא נפתר, בחרו בדפדפן אחר ובצעו את אותה הפעולה. אם זה פועל בדפדפן השני, אז הבעיה היא בדפדפן. במקרה זה יש ללכת לדפדפן שבו הייתה הבעיה ותאפסו את הגדרות הדפדפן. יש דפדפנים שצריך לעדכן להם גרסאות ובמידה וזה לא נפתר, הורידו את הדפדפן מחדש.

 

אם הבעיה נמשכת בכל הדפדפנים, התקשרו לתמיכה הטכנית של חברת האינטרנט שלכם, הסבירו את הבעיה, ציינו שביצעתם הגדרה ידנית של ה- DNS ושאתם מעוניינים לאפס את הנתב (ראוטר), הם יוכלו לעזור לכם לעשות זאת. לעיתים הבעיה היא בהגדרות ספק האינטרנט שלכם שחוסמת אתרים או שרתים מסוימים, דבר שיוצר בעיות. אם זהו המקרה, הם יוכלו לבדוק את זה ולעזור לכם.

 

אם כל זה לא עוזר, הבעיה עלולה להיות במחשב שלכם. כדי לוודא את זה, תצטרכו להביא מחשב אחר ולנסות לעבוד איתו כשהוא מחובר לראוטר שלכם. כאמור, זה די פשוט כשאתם בסביבת עבודה ויש לידכם עמדות מחשב נוספות, אבל זה יכול להיות יותר מורכב כשאתם בבית וזה המחשב היחידי שלכם.

מכל מקום, כדאי לכם לבצע את השלבים שכתבנו לעיל במקום לרוץ לטכנאי מחשבים, מאחר שייתכן והבעיה היא בכלל לא במחשב שלכם.

 

הסיבה האחרונה לתקלה יכולה להיות תוכנה זדונית שפוגעת בהגדרות של הדפדפן או המחשב שלכם. תוכלו להבחין בכך במקרה ואתם מקבלים הודעות שגיאה הקשורות ל- DNS  באתרים בהם אתם מבקרים באופן קבוע. שינוי פתאומי שמוביל למצב שבו אתם לא מצליחים להתחבר לאתרים שהייתם בהם בעבר הוא סימן שצריך לעורר חשד שזו תוצאה של פעולת תוכנה זדונית. במצב זה, כדאי שתורידו אמצעי אבטחה שינקה את המחשב שלכם או שתפנו לטכנאי מחשבים.

זהו, מקווים שעזרנו לכם להבין טוב יותר את נושא שגיאות ה- DNS. בהצלחה, ושלא תדעו תקלות!